Loading...
Tapahtumasi verkossa2021-06-03T15:54:17+03:00

Mikä Nettivideo?

Livestream, livestriimi, striimaus, virtuaalitapahtuma, etätapahtuma…

Mediapalvelu Nettivideo on video- ja muita audiovisuaalisia palveluita tarjoava kokonaisvaltainen mediatoimija. Olemme erikoistuneet erityisesti kaikenlaisten ja -kokoisten tapahtumien suoratoistoon eli striimaukseen.

Nettivideon avulla tapahtumanjärjestäjät voivat tarjota tapahtumia asiakkailleen helposti sekä reaaliaikaisena suoratoistona että tallenteena.

Palvelumme avulla tapahtuman striimaus onnistuu lähes mille tahansa suoratoistoalustalle, joista yleisimpinä YouTube, Facebook ja Instagram. Maksullisia katseluoikeuksia varten asiakkaamme voivat hyödyntää mm. yhteistyökumppanimme NetTicketin monipuolista ja helppokäyttöistä palvelualustaa.

…ja mikä parasta – sinun ei tarvitse tietää striimaamisesta mitään!

Miksi Nettivideo?

Kokonaisvaltainen, helppo ja kilpailukykyinen

Mediapalvelu Nettivideo on kokonaisvaltainen kumppanisi onnistuneen tapahtuman järjestämisessä. Tarjoamme monipuolisen asiantuntemuksemme asiakkaamme käyttöön aina tapahtuman suunnittelusta saakka — helposti ja kilpailukykyisesti. Monenlaisiin tarpeisiin skaalautuva kokonaisratkaisu sopii pienimuotoisesta esityksestä tai webinaarista aina suurempaan tapahtumaan saakka.

Sinun ei tarvitse huolehtia striimauksen teknisistä yksityiskohdista, sillä huolehdimme kaikesta. Kysy myös valo-, ääni- ja muita tapahtumateknisiä ratkaisuja tai vaikkapa laadukasta ilmakuvausta. Nettivideo on Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin rekisteröity dronetoimija.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

SUUNNITTELU

Tarjoamme asiantuntemuksemme käyttöönne aina tapahtuman suunnittelusta alkaen.

LIVESTREAM

Toteutamme tapahtuman suoratoiston laadukkaana monikameratuotantona.

TALLENNE

Livestä syntyy tallenne, jonka voitte halutessanne jättää tallennemyyntiin tai arkistoida jatkokäyttöön.

LIPUNMYYNTI

Lipunmyynti voidaan järjestää yhteistyökumppanimme kautta edullisin palvelumaksuin.

Usein kysyttyä.

Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin
Mihin tapahtuma kannattaa striimata?2021-06-03T14:00:11+03:00

Verkon yleisimmät livestriimaukseen käytettävät julkiset jakelualustat ovat YouTube, Facebook ja Instagram. Tapahtumanjärjestäjä voi halutessaan käyttää myös maksullisen katselun mahdollistavaa alustaa, jolloin katseluoikeuksien myynnistä on mahdollista saada tuloja. Kysy lisää!

Kaikkiin alustoihin liittyy omanlaisiaan teknisiä suosituksia, vaatimuksia ja rajoituksia. Jakelualustaa valitessa on syytä huomioida myös esimerkiksi tekijänoikeudelliset asiat, joihin jokainen alusta suhtautuu hieman eri tavalla.

Nettivideo tarjoaa asiantuntemustaan avuksi sopivan jakelukanavan valitsemisessa!

Mitä striimaaminen tarkoittaa?2021-06-01T13:20:52+03:00

Englannin kielestä lainattu striimaus (engl. streaming; stream = virrata, virta) on tekniikan ammattikielestä arkikäyttöön levinnyt sana, joka tarkoittaa suoratoistoa. Suoratoisto on internetissä käytettävä tiedonsiirtotapa, jossa vastaanottaja aloittaa siirretyn datan – yleisimmin kuvan tai äänen – käytön tai katselun, ennen kuin koko materiaali on siirtynyt vastaanottajalle.

Striimattava materiaali voi olla etukäteen tuotettua tai reaaliaikaista. Esimerkkejä etukäteen tuotetusta striimausmateriaalista ovat esimerkiksi Spotifyn musiikki sekä Netflixin sarjat, jotka käyttävät samaa tiedonsiirtotekniikkaa, jossa katsojan ei tarvitse ensin ladata koko musiikkikappaletta tai videota päätelaitteelleen kuunnellakseen tai katsoakseen sitä.

Kun striimataan hetkessä syntyvää materiaalia, puhutaan reaaliaikaisesta suoratoistosta tai livestriimauksesta. Tällöin katsojakokemus saadaan nostettua vielä korkeammalle tasolle, kun katsoja voi tuntea elävänsä tapahtumaa yhdessä esiintyjien kanssa. Livestriimiin voidaan sisällyttää myös osallistavia interaktiivisia elementtejä esimerkiksi chatin kautta, tai katsojia voidaan nostaa suoraan lähetykseen etäyhteyden avulla.

Mitä striimaukseen tarvitaan?2021-06-03T15:24:45+03:00

Tässä muutamia tarvittavia asioita erityisesti teknisesti haastavamman livestriimauksen eli reaaliaikaisen suoratoiston näkökulmasta. Nettivideolla on ammattikäyttöön tarkoitettu kalusto laadukkaan striimin toteuttamiseen, jolloin voitte keskittyä itse asiaan eli tapahtumaan!

Livestriimaukseen tarvitaan verkkoyhteys ja välineet videokuvan kuvaamiseen ja edelleen verkkoon lähettämiseen. Yksinkertaisimmillaan tämä voi tarkoittaa esimerkiksi älypuhelinta, joka itsessään sisältää kameran ja verkkoyhteyden. On kuitenkin huomioitava, että teknisesti ja katsojakokemukseltaan laadukkaan striimin toteuttaminen edellyttää investointeja erikoiskalustoon. Nettivideo käyttää laadukkaita ammattilaitteita, jotka on nimenomaisesti suunniteltu laadukkaiden striimien tuottamiseen.

Kuva.

Laadukkaan kameran kuva on kännykkää tai tablettia monipuolisempi, mutta vaatii kuvaajalta enemmän osaamista laitteiston käyttöön. Nettivideo käyttää supersampling-tekniikkaa hyödyntäviä 4K-ammattivideokameroita mahdollisimman laadukkaan kuvan tuottamiseksi.

Katsojan mielenkiintoa on helpompi pitää yllä kuvakulman- ja koon vaihtamisella. Usealla kameralla toteutettava monikameratuotanto sallii usean erilaisen kuvakulman käyttämisen, jolloin esimerkiksi yhtä kameraa voidaan käyttää yleiskuvan kuvaamiseen yhden tai useamman tarjotessa lähikuvaa puhujista. Monikameratuotanto vaatii aina erillisen videomikserin, jolla usean kameran kuvat kootaan yhteen, ja jolla kulloinkin lähetykseen striimattava kuvakulma valitaan.

Ääni.

Ääni nähdään striimissä usein jopa kuvaakin tärkeämpänä elementtinä: katsoja suhtautuu lempeämmin esimerkiksi hieman epätarkkaan kuvaan, mutta huono striimin ääni aiheuttaa katsojalle hermojen kiristystä ja harmaita hiuksia, joten laadukkaaseen äänen taltiointiin on syytä suhtautua tarvittavalla vakavuudella.

Puhelimen tai tabletin mikrofoni tallentaa laajasti koko tilan ääntä, jolloin oleellinen äänisisältö saattaa jäädä epäselväksi. Siksi striimatessa on useimmiten tarpeen käyttää erillistä mikrofonia, joka on teknisesti suunniteltu tilaan ja käyttötarkoitukseen sopivaksi. Jokainen puhuja voidaan myös mikittää esimerkiksi omalla kaulukseen kiinnitettävällä mikrofonilla.

Internet-yhteys.

Kuva ja ääni lähetetään internettiin koodainlaitteella, joka muuntaa signaalin striimiksi ennen sen lähettämistä jakelualustalle. Koodainlaite voi olla riittävän tehokas tietokone striimausohjelmistolla tai nimenomaiseen tarkoitukseen suunniteltu erillinen laite.

Muuten laadukkaasti toteutetun striimin pullonkaulaksi voi jäädä internet-yhteyden nopeus. Verkko-operaattori mainitsee yleensä verkon latausnopeuden, mutta striimauksen kannalta oleellisinta on lähetysnopeus, jonka on hyvä olla vähintään 10 Mbps (megabittiä sekunnissa). Langallinen verkkoyhteys – erityisesti valokuitu – on varmin valinta striimaukseen, sillä yhteys toimii vakaammin mobiiliyhteyksiin verratessa. Mobiiliyhteyksissä yhteyden nopeus saattaa vaihdella hyvinkin paljon esimerkiksi häiriösignaalien ja erityisesti saman tukiaseman useiden samanaikaisten käyttäjien aiheuttaman kuormituksen seurauksena. Voit testata verkkoyhteytesi nopeuden Nettivideon nopeustestillä.

Jakelukanava.

Katsoja näkee striimin jakelukanavan videosoittimen avulla. Yksinkertaisimmillaan striimin jakelukanavana voi käyttää yleisimpiä videopalveluita, kuten YouTubea, Facebookia ja Instagramia. Mikäli striimaus toteutetaan laadukkaasti, eikä suoraan valitun jakelukanavan mobiilisovelluksen kautta, tarvitaan erillinen RTMP-osoite ja striimausavain, joiden avulla striimi voidaan välittää jakelukanavaan. Eri kanavissa on erilaisia teknisiä suosituksia, vaatimuksia ja rajoitteita, jotka on striimatessa otettava huomioon.

Tässä artikkelissa on vain pintaraapaisu striimaukseen tarvittavasta välineistöstä ja osaamisesta. Kuten muissakin tuotannoissa, myös striimauksessa tulee huomioida lisäksi mm. riittävä valaistus mahdollisilla lisävaloilla, katkeamaton ja turvallinen virransaanti sekä muut tekniset ratkaisut.

Miten maksulliset katseluoikeudet toimivat?2021-06-01T13:44:19+03:00

Yleisimpien videopalveluiden lisäksi striimaus tai tallenne voidaan tarjota katsojalle myös maksullista katseluoikeutta vastaan. Palvelu toteutetaan yhteistyökumppanimme NetTicketin alustalla, tai asiakkaan niin halutessa millä tahansa alustalla.

Yhteistyökumppanimme alustalla katsoja ostaa katseluoikeuden yleisimpiä maksutapoja käyttäen (mm. pankki- ja luottokortit, verkko- ja mobiilimaksu ja kulttuurisetelit). Katsoja saa oston jälkeen lippukoodin sekä suoralinkin videoon. Lippu toimii yhdellä laitteella kerrallaan.

Tapahtumanjärjestäjälle tilitetään lipputulo palvelumaksulla vähennettynä (ks. NetTicketin palvelumaksuhinnasto).

Ota yhteyttä.

Askel lähemmäksi onnistunutta tapahtumaa