Englannin kielestä lainattu striimaus (engl. streaming; stream = virrata, virta) on tekniikan ammattikielestä arkikäyttöön levinnyt sana, joka tarkoittaa suoratoistoa. Suoratoisto on internetissä käytettävä tiedonsiirtotapa, jossa vastaanottaja aloittaa siirretyn datan – yleisimmin kuvan tai äänen – käytön tai katselun, ennen kuin koko materiaali on siirtynyt vastaanottajalle.

Striimattava materiaali voi olla etukäteen tuotettua tai reaaliaikaista. Esimerkkejä etukäteen tuotetusta striimausmateriaalista ovat esimerkiksi Spotifyn musiikki sekä Netflixin sarjat, jotka käyttävät samaa tiedonsiirtotekniikkaa, jossa katsojan ei tarvitse ensin ladata koko musiikkikappaletta tai videota päätelaitteelleen kuunnellakseen tai katsoakseen sitä.

Kun striimataan hetkessä syntyvää materiaalia, puhutaan reaaliaikaisesta suoratoistosta tai livestriimauksesta. Tällöin katsojakokemus saadaan nostettua vielä korkeammalle tasolle, kun katsoja voi tuntea elävänsä tapahtumaa yhdessä esiintyjien kanssa. Livestriimiin voidaan sisällyttää myös osallistavia interaktiivisia elementtejä esimerkiksi chatin kautta, tai katsojia voidaan nostaa suoraan lähetykseen etäyhteyden avulla.